Provocările transportului

autocare

Share acest post

Industria transportatorilor de persoane din România este imensă. Mult mai imensă decât ai crede. Prin urmare, sunt mai mulți factori pe care trebuie să-i cunoști despre acest domeniu, fie că ești implicat activ sau ai nevoie de o firmă de transport persoane. Lucicosm Transport Persoane î​ ți prezintă provocările pieței transportatorilor de persoane din România.

O piață în continuă creștere

Peste 35.000 de firme sunt active pe piața transportatorilor de persoane din România, cele mai multe dintre ele fiind firme mici care au o flotă de până la 10 autoturisme. Institutul Național de Statistică ne spune că și transportul de marfă este în creștere în România. Procentul e de peste 7%, așa că putem spune că e o industrie profitabilă și cea a transportului de mărfuri. 

Transportul de persoane este într-o continuă tendință de creștere, chiar dacă mai lentă și nu se preconizează o scădere în viitorul apropiat. Asta pentru că transportul rutier de persoane este, de fapt, cea mai mare și importantă parte a transportului. Este și partea cea mai competitivă din punct de vedere economic. 

Prin urmare, transportatori de persoane se găsesc constant. Ceea ce e mai greu de găsit este seriozitatea și transparența. Așa cum ți-am arătat în articolele noastre trecute, Lucicosm Transport Persoane asigura transparen​          ță, seriozitate și profesionalism. Cum? Experiența vorbește de la sine, iar anii petrecuți la volan și de vorbă cu clienții noștri ne-au învățat tot ce se putea despre industria transportatorilor de persoane. Suntem în continuă creștere și dezvoltare și o dată cu asta suntem în plină perfecționare pentru a-ți asigura toate serviciile de care ai nevoie. 

Nu e de mirarea că piața transportatorilor din România este atât de mare, având în vedere că România este și cel mai mare exportator de forță de muncă al Europei.

Oamenii pleacă în alte țări pentru a-și asigura un trai decent, iar Lucicosm Transport

Persoane este aici pentru a se asigura că toată treaba merge ca la carte.​  

Mai mult, trasportul în general este un întreg domeniu strategic din economia Uniunii Europene care influențează și modelează stilul de viață al cetățenilor Europei.  Domeniul transportatorilor este cel care oferă peste 11 milioane de locuri de muncă pe întreg teritoriul UE, fiind lanțul de legătură între rețelele de transport și integrarea socio-economică europeană. 

Cum a fost anul 2020?

Pandemia nu a fost de ajutor domeniului transportatorilor de persoane, așa cum nu a fost de ajutor nici altor domenii. Pandemia ne-a lovit puternic, însă piața a rămas în continuare constantă. Există semne de stagnare economică în Europa, iar viziunile nu sunt neapărat cele mai pozitive, dar o coborâre presupune și o urcare la un moment dat. 

Prin urmare, se preconizează pentru 2021 o ușoară creștere economică a industriei transportatorilor de persoane. 

Chiar dacă cifrele nu sunt rele și sunt preconizate creșteri, industria despre care vorbim se confruntă constant cu provocări.

Care sunt provocările pieței transporturilor de persoane?

Una dintre cele mai comune provocări de pe piață este lipsa personalului calificat. Dintotdeauna, industria a avut mari piedici lipsa șoferilor profesioniști. De cele mai multe ori, cerințele riguroase sunt destul de mari și mulți șoferi nu fac față. Pentru început, șoferii trebuie să dea dovadă de pregătire profesională. Trebuie să cunoască îndeaproape legislația rutieră națională și europeană. 

Mai mult, se cere ca șoferii să aibă experiență, iar de multe ori asta este un impediment. Șoferii mai trebuie să poată lucra cu tehnologie modernă, să fie comunicativi, să facă față condițiilor de stres și să comunice în timp util problemele existente. 

O altă provocare cu care se confruntă piața transportatorilor de persoane este legislația care se modifică constant. Astfel, șoferii trebuie să-și actualizeze mai mereu informațiile despre legislație. Șoferii au datoria de a rămâne în alertă și de a învăța modificările apărute în legislație. 

De exemplu, în perioada pandemiei au existat multe interdicții și legi noi date în ceea ce privește legislația și au existat multe cazuri în care șoferi nu au fost informați, punând în pericol activitatea firmei de transport persoane. 

Totuși, acestea nu sunt cele mai mari provocări ale transportatorilor de persoane și nu numai. Alte probleme pot apărea din cauza contextului socio-economic. Un bun exemplu este și criza migranților care pune piedici transportatorilor rutieri. În orice caz, Lucicosm Transport Persoane​     este într-o continuă ascensiune, iar​      eforturile noastre sunt îndreptate către experiența ta. 

Anul 2020 a fost un an în care toate industriile au stagnat, dar alături de tine am găsit puterea de a merge mai departe și de a trece peste perioada de criză. Mai mult decât atât, am reușit să luăm câteva lecții importante de la aceasta perioadă și am învățat că experiența ta este cea care  merită toată atenția. 

Lucicosm Transport Persoane oferă o varietate de servicii de transport persoane sau​       închiriere autovehicule. Suntem aici pentru tine dacă ai nevoie de transport la locul de muncă sau la un eveniment. Șoferii noștri sunt unii dintre cei mai experimentați din zonă, având adunați mai mulți ani de experiență. Compania noastră este formată din tineri profesioniști, entuziaști și buni cunoscători ai legislației. Prin urmare, suntem aici pentru tine. Ne găsești pe transport.lucicosm.com​     ​, acolo unde poți afla mai multe detalii despre cum putem să-ți fim de folos și ce tip de servicii îți punem la dispoziție. 

Mai multe postari

Scroll to Top