Transportul international de marfă: asigurarea CMR și CARGO

Share acest post

În acest articol afli ce este asigurarea CMR și CARGO în transportul international de marfă. De multe ori, asigurarea CARGO și CMR sunt confundate.

Ambele asigurări au scopul de a acoperi riscurile unui transport internațional de marfă. Totuși, este vorba despre doi beneficiari diferiți. Prin urmare, este important să cunoști câteva informații relevante în domeniul transportului internațional de marfă

În ceea ce privește asigurarea CMR, beneficiarul este firma transportatoare de marfă în  calitate de cărăuș. Acesteia îi este asigurată răspunderea pe tot timpul transportului, iar în asigurarea de tip CARGO cel care beneficiază este deținătorul mărfii. Astfel, sunt asigurate mărfurile pe durata transporturilor.

Polița CMR în transportul international de marfă

Ce este polița CMR și cu ce este diferită de cea CARGO? Uite ce aspecte trebuie să cunoști.

Asigurarea CMR pentru transportul international de marfă acoperă răspunderea transportatorului în ceea ce privește autovehiculele care sunt în proprietatea lui, fie că sunt închiriate sau în gestiune, pentru tot felul de pagube produse mărfii transportate. Acest lucru se întâmplă în concordanță cu contractul de transport național sau internațional de mărfuri.

În cadrul asigurării CMR, obiectul care face asigurarea este răspunderea transportatorului pentru toate pagubele create mărfii transportate cu mijlocul de transport menționat în asigurare. Valabilitatea poliței este dată pe un anumit transport sau pe o perioadă stabilită de timp. Condițiile de asigurare în cazul asigurării CMR pentru transportul international de marfă pot fi diferite în funcție de politica internă a firmei.  

Asigurarea CMR acoperă toate riscurile celui care transportă, de la primirea mărfii și până la predare.  

Acesta răspunde pentru pierderea totală sau parțială a mărfii, distrugerea parțială a produselor, depășirea termenului limită de livrare.

În ceea ce privește grupajele de marfă, transportatorul preia marfa de la clienți în același mijloc de transport.  

Asigurarea CMR despăgubește în funcție de volumul de marfă și nu în funcție de valoare.  

Polița CARGO în transportul international de marfă

transportul international

Polița CASCO în transportul international de marfă este valabilă pentru toate tipurile de transport de marfă, fie el aerian, terestru, combinat sau maritim. Este probabil una dintre cele mai bune, însă știi bine că e în funcție de necesități. Așadar, depinde pentru ce ai nevoie de asigurare și ce tip de marfă transporți.  

Riscurile pe care le acoperă asigurarea CARGO sunt împărțite în funcție de riscurile acoperite:

Cea mai restrânsă acoperă doar riscurile suferite de mijlocul de transport în timpul transportului, precum incendii, răsturnări sau coliziuni.

Cel te-al doilea tip de poliță acoperă mai multe riscuri, precum cele legate de pierderea sau avarierea mărfii, dar toate în legătură cu evenimentele care afectează și mijlocul de transport, încărcarea și descărcarea sau care țin de evenimentele naturale.

Asigurarea CARGO mai acoperă și daune legate de evenimente naturale precum cutremur, trăsnet, inundații, pagube create de căderea din ambarcațiune a mărfii sau scăparea în timpul transportului.

Mai este și o a treia variantă de asigurare CARGO, care este și cea mai cuprinzătoare și utilă. Aceasta acoperă toate riscurile care există, înafară de cele care sunt excluse în asigurare. Este valabilă pentru toate tipurile de transport de marfă.  

Uite ce tip de riscuri sunt excluse în polița CARGO 

Este vorba despre pagubele care au fost cauzate de un comportament intenționat sau necorespunzător al celui care este asigurat, de uzura mărfii și de ambalarea sau încărcarea necorespunzătoare a mărfii în mijlocul de transport. Asta doar dacă este realizată și efectuată de către cel asigurat.  

Un alt tip de risc exclus din polița CARGO în cadrul transportului internațional de marfă este nerespectarea obligațiilor financiare, defecțiunile mijloacelor de transport sau natura defectă a mărfii asigurate. Mai sunt excluse și întârzierea livrării sau contaminarea radioactivă și actele de terorism.

Lucicosm Transport Persoane îți pune la dispoziție servicii sigure și transparente de transport, în funcție de nevoile tale. Uite ce servicii îți oferim:

  • transport persoane intern si international;
  • transport salariati la si de la locul de munca, zilnic;
  • transport in scop turistic, atat national cat si international;
  • transport excursii elevi sau grupuri pelerini;
  • transport evenimente;
  • orice alt tip de transport persoane, la cerere

Mai mult, blogul nostru îți pune la dispoziție informații relevante, nu doar din domeniul transportului de persoane, ci și în domeniul transportului de marfă.

Dacă te interesează transportul de persoane, găseși în linkul următor prețurile pe care le propunem și utilitățile mașinilor: transport.lucicosm.com/inchiriereautocaresimicrobuze  

Cu Lucicosm Transport Persoane ajungi acolo unde ai nevoie. Lucicosm Transport Persoane îți asigură transparență în decizii și un proces de colaborare curat și ca la carte.  Ne găsești site-ul nostru transport.lucicosm.com si pe facebook..

Mai multe postari

Scroll to Top